H7c82f9e798154899b6bc46decf88f25eO
H9d9045b0ce4646d188c00edb75c42b9ek

Populær videnskab: Hvad er forskellen mellem farve ultralydsbilleddannelse og farve Doppler ultralydsbilleddannelse?

ultralyds- og farvedoppler-ultralydsbilleddannelse?

For omkring 20 år siden opnåede nogle pionerer, der var forpligtet til at introducere udenlandske ultralydstræningssystemer, især dem fra USA, en række nordamerikanske spørgsmål om ultralydsjob gennem forskellige kanaler.Et kort svar spørgsmål stillet: Hvad er forskellen mellem FARVEULTRASONOGRAFIog FARVE DOPPLER ULTRASONOGRAFI?

Hvad er forskellen mellem farve ultralydsbilleddannelse og farve Doppler ultralydsbilleddannelse?

avsa (1)

Så snart farve-Doppler ultralydsbilleddannelse kom ind i Kina, blev det omtalt som "farve-ultralyd".Kinesiske ultralydslæger har altid sidestillet farve-ultralyd med farve-Doppler-ultralyd, så Kina så dette problem for første gang.Lægerne så forvirrede ud og vidste ikke, hvad spørgsmålet stillede.

Faktisk er dette et meget simpelt spørgsmål.

Farveultralyd refererer til at vise et specifikt signal med ekkoinformation under ultralydsundersøgelse med specielle farvekodningsregler, som er farveultralydsbilleddannelse.Disse specifikke ekkoinformationer kan være ekkointensitet, Doppler-frekvensskift, hårdhedsinformation, mikrobobleinformation osv.

så.Farve Doppler-billeddannelse er kun én af mange farvebilleddannelsestilstande.Den udtrækker Doppler-frekvensskiftinformationen fra ekkoinformationen og viser den i form af farvekodning.

Ud over farve-Doppler-billeddannelsen, som vi er bekendt med, lad os tage et kig på farve-ultralydsbilleddannelsestilstandene.

Vi ved, at todimensionel gråskala-ultralyd viser intensiteten af ​​ekkosignalet i form af lysstyrkekodning.Hvis vi farvekoder et bestemt område eller hele lysstyrken, får vi et farvekodet billede.

avsa (2)
avsa (3)

Ovenfor: Et specifikt område i gråtonesignalet er kodet med lilla (åben pil), og læsionen med tilsvarende lysstyrke bliver lilla (vist med en solid pil).

Ovenstående billedbehandlingsmetode, der koder for ekkointensitet i farve eller forskellige farveniveauer, var meget populær i Kina i en periode i begyndelsen af ​​1990'erne.Det blev kaldt "2Dpseudo-farvebilleddannelse" på det tidspunkt. Selvom mange artikler blev offentliggjort på det tidspunkt, er anvendelsesværdien faktisk meget begrænset. På det tidspunkt brugte mange hospitaler endda dette billede til at udgive som farve-Doppler-billeddannelse for at opkræve patienter for "farve-ultralydsgebyrer". Det var virkelig skamløst.

Faktisk er alle farvesignaler på farve-ultralydsbilleddannelse pseudo-farver, og disse farvesignaler er kunstigt kodet og indstillet af os.

De fleste producenter afultralyd elastografi, som i øjeblikket er meget populær, viser også hårdheden (eller elasticitetsmodulet) af væv eller læsioner i en farvekodet form, så det er også en type farve-ultralyd.

avsa (4)

Ovenfor: Forskydningsbølgeelastografi viser læsionens elasticitetsmodul i farveskalakodning.

Når en lille mængde mikrobobler eksploderer, vil der opstå en stærk ikke-lineær effekt, som ofte ikke er positivt korreleret med ekkointensiteten.Vi kalder denne måde at udtrække ikke-korreleret information til billeddannelse for ikke-korreleret billeddannelse.Ikke-korrelationsbilleddannelse bruges hovedsageligt til at vise meget små mængder mikrobobler og er meget nyttig i mikroboblemålrettet ultralydsforskning.Typisk vises denne ikke-korrelation også i en farvekodet form, så det er også et farvebillede.

avsa (5)

Ovenfor: p-selectin mikroboble-målrettet billeddannelse viser selektiv forbedring af den forreste væg efter iskæmi og myokardiekontrastforstærkede sonografiske hjertekortaksebilleder i venstre anterior nedadgående iskæmi-reperfusion hos mus.
(A) Myokardiekontrastforstærket ultralyd viser en anterior perfusionsdefekt (pil) under myokardieiskæmi.
(B) Efter 45 minutters reperfusion.Farveskalaen repræsenterer intensiteten af ​​ikke-korreleret billeddannelse af målrettede mikrobobler.

Blodstrømsvektorafbildningen nedenfor er også en farve-ultralydsbilleddannelsestilstand

avsa (6)

Indlægstid: 11-november 2023

Efterlad din besked:

Skriv din besked her og send den til os.