H7c82f9e798154899b6bc46decf88f25eO
H9d9045b0ce4646d188c00edb75c42b9ek

Fa'aaogāga ole fa'aoso fa'ate'ia fa'aola ole tino ile gasegase o le tulivae

O le osteoarthritis tuli (KOA) o se ponaivi tumau ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi e masani ona faʻaalia i le faʻaleagaina o le gaogao tulivae ma le hyperplasia ponaivi lona lua.O le mea lea, e taʻua foi o le faʻamaʻi pipisi o le sooga tulivae, faʻamaʻi faʻamaʻi ma le osteoarthropathy, e masani ona faʻaalia i le tiga, fula, malo ma aʻafiaga faʻatasi.

svsfb (1)

01 fa'ama'i fa'ama'i

Osteoarthritis o le ituaiga sili ona taatele o le ma'i gugu, ma le osteoarthritis tulivae o le ituaiga taatele lea o le osteoarthritis.
O le aofaʻi o faʻamaʻi o le osteoarthritis i le faitau aofaʻi e tusa ma le 20%, sili atu fafine nai lo alii, o le matua o le amataga e tele lava ina faʻatumauina i le 40 ~ 65 tausaga, o le maualuga o le matua o le 50 tausaga, ma le faʻateleina o tagata i luga atu o le 65 tausaga. 68%.

svsfb (2)

Ole aofa'i ole aofa'i ole KOA matutua e tusa ma le 15%, lea e masani ai ile vaeluagalemu ma tagata matutua i luga atu o le 50 tausaga.Fa'atasi ai ma le fa'avavevaveina o le fa'agasologa o le soifua matua o le faitau aofa'i, o lo'o fa'atupula'ia le fua fa'atatau.O le fa'ama'i e o'o atu i le 50% i tagata ua silia ma le 60 tausaga le matutua;Ole fuainumera e maualuga ile 80% mo i latou e silia ma le 75. O le maualuga o faʻamaʻi o tamaʻitaʻi ma fafine mamaʻi o le 24.7% ma le 54.6%, i le faasologa.
O le sooga tulivae, lea e aofia ai le femur i totonu, condyle lateral, inner tibia, lateral condyle ma patella, o se sooga tele ma faigata ma le tele o avanoa o manuʻa.

02 Fa'avasegaga ole gugu

O le gasegase o le tulivae o se faʻamaʻi masani o le sooga tulivae, ma e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se tolu.

svsfb (3)

Osteoarthritis: O le gasegase masani, e masani ona manatu o se ma'i fa'asolosolo fa'asolosolo.Fa'ailogaina i le fa'a'au'u fa'a'umi'umi o le kaila.E masani lava i le ogatotonu ma le matua, i le amataga o le maʻi, e leai ni faʻailoga manino, poʻo le milo fa'ailoga.I le amataga, e masani ona faʻaalia e pei o le malo ma le faʻavauvau i sooga, lea e faʻaleleia pe a uma le gaioiga.E mafai ona tupu tele le mumū pe a tupu se gaioiga malosi, lea e faʻamalolo pe a maeʻa le malolo ma togafitiga faʻaalia.

2. Ma'i gugu pe a uma le tigao le: O le ma'i gugu e faasolosolo malie ona aliali mai pe a uma se manu'a i le sooga tulivae.Ole faʻataʻitaʻiga ile falemaʻi e talitutusa ma le osteoarthritis, ae o loʻo i ai se talaʻaga manino o faʻalavelave, e pei o le faʻaleagaina o ligament poʻo le faʻaleagaina o le meniscus.

3. Rheumatoid artritis: O se ituaiga o ma'i gugu.I le amataga, o le fulafula o le synovial o sooga o le mea autu lea, ona faʻaumatia ai lea o le cartilage faʻatasi, e mafua ai le gau tele o galuega faʻatasi.I fa'ai'uga fa'ama'i tuai o le osteoarthritis, e tumau pea ni fa'aletonu tuga.Rheumatoid arthritis e mafai ona tupu i soo se matua, tele i tupulaga talavou, ma e masani ona afaina ai tulivae uma e lua.

03 Togafitiga

O le gasegase o le tulivae i le gaioiga o tulivae o le tiga o le a faateteleina, ma vave ona suia le paroxysmal i le tiga faifai pea, esaemaise i le po.E mafua ai foi ona faʻatapulaʻaina le gaioiga o sooga tulivae, faʻagasologa vaivai, pe a le faʻaauau togafitiga, o le sooga o le a faʻaalia mea leaga.

1. Conservative trtaumafa

E aofia ai vailaʻau, massage, togafitiga vevela ma isi.O le tele o vaila'au o vaila'au fa'ama'i, e mafai ona fa'amama ai le tiga, ae o nei drugs e tele a'afiaga i le gastrointestinal tract.Massage ma isi auala, ae faʻamalieina foi le tiga.

2. Ta'otoga trtaumafa

O le ma'i tiga e toe tupu ma ua faaletonu le sooga, o lea e manaomia ai se taotoga.Ae afai e le o le tulaga lena, o le taotoga e le o se filifiliga.Pekafaʻaaogaina togafitiga faʻapitoa e faʻalavelave ma faigata, e le o se filifiliga lelei mo tagata gasegase.

3. Te'i wavu togafitiga

O le galu fa'ate'iao se ituaiga o galu faʻainisinia, o loʻo i ai nisi o mea totino o le acoustics, optics ma le masini.O se ituaiga o galu o loʻo i ai uiga faʻainisinia e mafua ai le vave faʻapipiʻiina o le alalaupapa ma maua ai le malosi e ala i le vibration, faʻavavevave gaioiga, ma isi, e mafai ona mafua ai suiga i mea faitino o le ala, e pei o le mamafa ma le mamafa.

04 O le a le togafitiga o galu te'i?

O le galu faʻateʻia o se ituaiga o galu faʻainisinia ma le leo, malamalama ma uiga faʻainisinia, lea e mafai ona faʻatautaia saoloto i le tino o le tagata.A o'o mai le galu fa'ate'ia i totonu o le tino o le tagata, o le a maua mai e le pulupulu laiti ni microjets, fa'atasi ma le fa'avavevave o le fa'alauteleina o pulu, e i'u ai i le a'afiaga o le cavitation.

 https://www.amainmed.com/air-pressure-shockwave-therapy-with-pneumatic-ballistic-amst09b-product/

E le gata i lea, ona o le faʻaosofia o le galu faʻateʻia i luga o le nerve, e mafai ona faʻaitiitia le lagona o le neura, ma mafua ai le suiga o radical free i luga o sela e faʻasaʻo ai mea e faʻafefe ai le tiga, faʻatupuina le tiga, ma faʻaitiitia ai le tiga. .Ona o le tele o aano vaivai o le tagata e tutusa ma le vai, o galu te'i e le afaina ai le tino o le tagata.

 svsfb (5)

I le taimi nei, o le extracorporeal shock wave therapy e pei o se togafitiga e le faʻaleagaina e mafai ona faia se sao i le faʻaitiitia o tiga ma maso malolo, ua faʻaaogaina i le tele o vaega.

O a ni mea lelei ole togafitiga ole galu te'i?

· Lua fa'ate'i galu, ala lua fa'aoga tuto'atasi!!!
· E sau ma 12 taʻiala faʻapitoa !!
· Faatasi ai ma le tele o faʻamatalaga togafitiga, e mafai ona e filifilia le faʻasologa o togafitiga talafeagai e tusa ai ma le vaega o le tino.
· E i ai le galuega tauave o le teuina o mataupu.
· O loʻo i ai le galuega o le tiga VAS iloiloga.
· E i ai le galuega tauave o le fesootai lomitusi.
· Faiga faʻaogaina: faʻaoga tasi, faʻamalosi tusi, faʻapipiʻi otometi, faʻalavelave faʻafuaseʻi.

https://www.amainmed.com/best-shockwave-therapy-beauty-system-mslst02-b-product/


Taimi meli: Ian-16-2024

Tuu lau Feau:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou.