H7c82f9e798154899b6bc46decf88f25eO
H9d9045b0ce4646d188c00edb75c42b9ek

Saienisi lauiloa: O le a le eseesega i le va o ata lanu lanu ma le lanu Doppler ultrasound imaging?

ata ole ultrasound ma ata ole Doppler ultrasound imaging?

Pe a ma le 20 tausaga talu ai, o nisi o paionia o e sa tuuto atu i le faailoaina atu o faiga faaleaoaoga o le ultrasound mai fafo, aemaise lava i latou mai le Iunaite Setete, na mauaina se vaega o fesili suʻesuʻe galuega i Amerika i Matu e ala i auala eseese.E tasi le fesili tali puupuu na fesiligia: O le a le eseesega i le va o le LOLOULTRASONOGRAPHYma le COLOR DOPPLER ULTRASONOGRAPHY?

O le a le eseesega i le va o ata lanu lanu ma le lanu Doppler ultrasound imaging?

avsa (1)

O le taimi lava na ulufale atu ai le ata lanu Doppler ultrasound i Saina, na taʻua o le "ultrasound color".E masani lava ona fa'atusa e foma'i fa'a-Saina le ultrasound lanu ma le lanu Doppler ultrasound, o lea na va'aia ai e Saina lenei fa'afitauli mo le taimi muamua.Na foliga le mautonu fomaʻi ma latou le iloa po o le a le fesili o loʻo fai mai ai.

O le mea moni, o se fesili faigofie tele lenei.

Fa'ailoga lanu e fa'atatau i le fa'aalia o se fa'ailoga fa'apitoa o fa'amatalaga si'uleo a'o su'esu'eina le ultrasound fa'atasi ai ma tulafono fa'apitoa e fa'ailoga lanu, o le ata lanu o le ultrasound.O nei faʻamatalaga faʻapitoa e mafai ona faʻaalia le malosi, suiga ole Doppler, faʻamatalaga faigata, faʻamatalaga microbubble, ma isi.

o lea.O ata o le Doppler lanu ua na'o se tasi o le tele o ata lanu.E maua mai ai le Doppler frequency shift faʻamatalaga mai faʻamatalaga echo ma faʻaalia i foliga o lanu lanu.

I le faaopoopo atu i le lanu Doppler imaging tatou te masani i ai, sei o tatou tilotilo i le lanu ultrasound imaging modes.

Matou te iloa e lua-dimensional gray-scale ultrasound e faʻaalia ai le malosi o le faʻailoga echo i le tulaga o le faʻamalamalamaina o le malamalama.Afai tatou te valivali se vaega patino poʻo le susulu uma, o le a tatou maua se ata lanu lanu.

avsa (2)
avsa (3)

Luga: O se vaega fa'apitoa i le fa'ailoga lanu efuefu o lo'o fa'ailogaina i le lanu viole (aū tatala), ma o le fa'ama'i e fetaui lelei e liu lanu viole (fa'aali i le aū malo).

O le auala ata o loʻo i luga e faʻaogaina ai le malosi o le siuleo i lanu poʻo lanu lanu eseese sa sili ona lauiloa i Saina mo se vaitaimi i le amataga o le 1990s.Na taʻua o le "2Dpseudo-lanuata" i lena taimi. E ui ina tele pepa na lolomiina i lena taimi, o le mea moni O le tau o le talosaga e matua faatapulaaina. I lena taimi, o le tele o falemai e oo lava i le faaaogaina o lenei ata e pasi ese e pei o le lanu Doppler ata e totogi ai tagata mamaʻi "fuafuaina o le ultrasound". Sa matua le maasiasi lava.

O le mea moni, o faʻailoga lanu uma i luga o le ata o le ultrasound imaging o ni pseudo-lanu, ma o nei faʻailoga lanu e faʻailogaina ma faʻatulagaina e matou.

Le tele o tagata gaosi oloaultrasonic elastography, lea e sili ona lauiloa i le taimi nei, faʻaalia foi le maaa (poʻo le elastic modulus) o le tino poʻo ni manuʻa i se faʻailoga lanu, o lea foi o se ituaiga o lanu ultrasound.

avsa (4)

Luga: Elastography galu shear o lo'o fa'aalia ai le fa'aogaina o le manu'a i le fa'avasegaina o fua lanu.

Pe a pa se vaega itiiti o microbubbles, o le a maua se aafiaga malosi e le laina, lea e masani ona le fetaui lelei ma le malosi o le siuleo.Matou te taʻua lenei faiga o le suʻeina o faʻamatalaga e le faʻaogaina mo ata faʻataʻitaʻiga e le faʻatasi.Fa'ata'ita'iga e le fa'amaopoopo e fa'aaogaina e fa'aalia ai ni nai microbubbles ma e aoga tele i su'esu'ega ultrasound e fa'atatau i microbubble.E masani lava, o lenei le fa'amaopoopoina o lo'o fa'aalia fo'i i se fa'ailoga lanu, o lea fo'i o se ata lanu.

avsa (5)

Luga: p-selectin microbubble-targeted imaging o loʻo faʻaalia ai le faʻaleleia atili o le puipui pito i luma pe a maeʻa le ischemia, ma le myocardial contrast-enhanced sonographic cardiac short-axis ata i le agavale agai i lalo ischemia-reperfusion i isumu.
(A) Fa'ata'ita'i fa'atusatusaga fa'a'ese'ese fa'a'iokadi e fa'aalia ai se fa'aletonu i luma o le pa'u (au) i le taimi o le fa'ama'i o le myocardial.
(B) A maeʻa le 45 minute o le toe faʻaleleia.O le fua lanu o lo'o fa'atusalia ai le malosi ole fa'ata'ita'iga e le fa'atatauina ole microbubbles fa'atatau.

O le fa'ata'ita'iga o le toto o lo'o i lalo o se fa'ata'ita'iga fa'atusa lanu lanu

avsa (6)

Taimi meli: Nov-11-2023

Tuu lau Feau:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou.